mandag 23. januar 2012

Avskjedsfest

Nå er det kun en natt, og vi drar tilbake til Norge. Spist god middag på Nicky's, Thailands beste biff, sikkert:-) Etterpå ble det avskjedsfest for oss; trist å dra herfra, men skal bli godt å se Hedda og Linus igjen:-) Gleder oss...

Nattmat ble øl (Tiger) og Shrimp Tempura...herlig!

søndag 22. januar 2012

Går mot slutten

Avslutta dagen i går med indisk mat, herlig, men ikke altfor sterkt denne gangen. Var nok ikke den beste vi fant...men rent og ryddig, og god mat.
Fant faktisk Pepsi Max, Thai-versjon...smakte likt...
Men typisk indisk her nede; farger og stil innvendig er ikke helt oppdatert; de tar det de har, og synes det er greit. Sjekk de Mikke Mus brikkene på bildene...herlig?

I dag spiste vi Australsk frokost, stor og god:-) i baren til Nicky.

Etter dette fikk vi presentasjon av nok en ferieklubb!!!!, men fikk en uke gratis for at vi gadd dette, som må tas før 18 mnd...det klarer vi:-) Hedda blir med neste år, ganske sikker på det...

Til middag i dag fant vi en Japansk resturant, og da ble det sushi, så klart...min favoritt.
Ellers så ble det noe sosialt i baren i kveld, da dvd'n fra turen ble vist. Herlig minne. Tilbake neste år, rimelig sikker på det...

Nå har vi akkurat chattet med Hedda, Monika og Ante. (tante og onkel i Moelv) Ser at hun har det godt der:-)

I morgen blir det stranda, og siste shopping-mulighet...

God natt fra et varmt land i øst:-) Vi gleder oss til å komme hjem på onsdag, selv om det er til snø og kulde:-)

lørdag 21. januar 2012

HD-tour, Thailand

Jepp. Da var turen med Harley Davidson over (for denne gang) Planen var ca. 320 km, men etter det Kai (turleder) sa i dag, trodde han det var nærmere 400...Grunnet uvær gjennom et naturreservat, kjørte vi rundt.
Vi var totalt 10 sykler som kjørte sammen, startet fra hotellet, Nicky's Handlebar kl. 0900.

Vi fikk en Softail Heritage, som fru Skaug satt godt bakpå, begge med hver si "potte" ned på skallen:-)

Første stopp etter ca. 2 timer i svingete landskap, var ute ved havet, slik at vi kunne se James Bond Islands. Litt vanskelig å kjøre på "feil" side, altså venstre-kjøring...men etter hvert gikk det også greit. En ting er sikkert; om vi bikere er utsatt i trafikken i Norge, er det ca. 100 ganger verre her. Jo større du er, jo mer rett har du i trafikken:-)

Kjørte da videre til en fiskelandsby, der vi spiste lunsj ombord på en lekter. Mye god og sterk mat, typisk Thai-mat, der alle delte fra samme fat:-). Her var det også en apekatt i fangenskap, slik vi har hund eller katt. På den andre siden av elva, bodde det et hundretalls mennesker, uten strøm, eller vei. Eneste vei over dit, var med båt.

Ferden videre gikk langs en trafikert hovedvei, der farten var langt over de 60 som var fartsgrense. Her gjaldt det å følge på ledersykkelen. Vi lå som nr. to eller tre stort sett hele tiden. Vi kom frem til en hule etter ca. en og en halv time, der vi hadde nok en rast. Noen av oss (de som turte) fikk kjøre inn i hilen, men var ganske gjørmete og sleipt der. Her kunne vi se normalt ha sett Kobraer, men de forsvant vel fordi lyden av motorsykler skremte dem....greit nok!
På natten er det flere hundre kobraer der, og det finnes guidede turer inn, sammen med slangetemmere...ikke kjempeinteressert i det, nei...
Utafor hulen, var det mange vill apekatter, som var gira på å stjele fra dumme mennesker...her gjaldt det å holder hjelmer, solbriller, kamera og annet unna dem...

Fra denne hulen kjørte vi over fjellet, og hadde en kort stopp på turen ned. Skikkelig frodig landskap her. Vi kunne sett ville elefanter her, samt tigre, men de var veldig sky...så kanskje neste gang?

På siste rast, stoppet vi ved en lang sandstrand, som var fredet. Her kom mange hundre havskilpadder opp på natta, og politiet hadde vakter her slik at de ikke skulle bli forstyrret. Skilpaddene kunne bli noen hundre kilo tunge...
Vi dro videre, men hadde en par stopp, med problemer på to av HD'ene...De hadde med en i reserve på planen på følgebilen, som foto/kamerateamet kjørte, slik at med litt intern omrokkering, kom alle seg videre. Den ene mekanikeren kjørte Harley'n som var noe feil med.

Siste strekka inn, var gjennom Phuket Town. Mørket var allerede kommet, og det var vanskelig med så tett trafikk for en nordmann...men alt gikk bra. På det tetteste var det seks felt i hvedr retning, men opptil 8 biler i bredden...Kult!
I Thailand har de nok ikke trafikkregler. Det kom biler og motorsykler forbi deg på like godt på yttersiden, som innersiden, alt etter hvor det var plass. Utrolig vanskelig å følge med på alt.

Vi kom til hotellet igjen litt før halv åtte på kvelden, der middag ble servert; biff fra New Zealand, knallbra, mør biff, men pepersaus, og øl...
Festen fortsatte utover natta, med etterhvert godt bekjentskap fra Canada, Australia, Thailand og lille Norge..

Dette var en av de større opplevelsene vi har hatt på ferien vår til Thailand. Verdt hver krone, og skal gjentas neste år...ganske sikkert...









fredag 20. januar 2012

Harley Davidson

Sorry, men ikke oppdatering i dag, kommer "Big One"i morgen. Forresten; 320 km på en Harley Davidson Softail Heritage er ikke så værst:-)

Og god lunch i dag!

Kommer masse i morgen...god natt...?

torsdag 19. januar 2012

Bar-frokost og strandliv

Frokosten hos Nicky blir servert i baren, og mange nyter denne sammen med eieren og hans ansatte:-) Ble omelett og toast på Gøran, mens Merete kjørte på med egg, bacon, grillet tomat med toast til...

Juice og kaffe, selvsagt i HD-kopper, før vi rusla ned på stranda. Mye liv på Patong Beach, bedre enn i Kamala.
Ble plassert i nærheten av de som leide ut vann-sport greier, og har hatt nok å se på...

Lunsjen var kjapp i dag, på stranda kjøpte vi curry med kylling, og ris, samt Club Sandwich med fries. Var forresten mye veps der, så vi gafla ned og gikk.

Middag hos Nickys; pizza og hvitløksbrød...kul meny, forresten:-)

Kort tur innom Bangla Road i kveld, ikke bare t-skjorter som skulle selges der, ikke noe for oss, og iallefall ikke noe å blogge om...

Shoppa ny koffert, konen har brukt "faglig tyngde" på den andre...

God natt fra Patong...

onsdag 18. januar 2012

Bike and Beer

Nå har vi kommet til Nicky's. Helt konge hotell, alt er gjennomført i MC-stil, ned til minste detalj...selv menyen i baren har en ytter-ramme som felg:-) En HD-plugg kan jo f.eks brukes til lås...Vi fikk i tillegg Ducati-rommet, helt topp:-)

I dag har vi spist lunsj på McDonald:-( Boring...!!! Men "noen" brukte veto'n sin...og "noen", det er Fruen....greit nok forøvrig, tror "noen" begynte å få lavt blodsukker:-)

Eller så har vi vært hos skredder; mannen fikk dress, kone fikk kjole...barnet fikk??? Nothing! Blir nok noe annet til Heddiz...Stor forskjell på Ao Nang og Patong i priser på skreddersøm!

Middag hos Nicky's i dag; Pasta Carbonara, og Pizza....og etterpå; masse ØL i baren til Nicky. Tiger har blitt en favoritt, Singha blir litt "lett"...
Forresten; ble Harley Davidson tur på oss på fredag:-) Første Farmer-medlem på HD -tur i Thailand.... hehe...og jammen er det ikke et Farmer-merke på veggen til Nicky!

Blitt gode venner med noen Australiere, herlig gjeng:-)

Har akkurat chattet med Hedda, hadde egentlig vært kos om hun var med oss!

God natt, dere i kalde Norge!

tirsdag 17. januar 2012

Sandkrabber og Good Price for you

Startet dagen med stooor frokost, som vanlig. Den endte med kaffe og kanelsnurr.

Nesten som en vane, gikk vi ned på stranda, til en utrolig herlig blå himmel. Ganske sikkert den varmeste dagen til nå. Stranda i Kamala er sikkert 2 km lang, med strandstoler, barer og strandresturanter hele veien. "Vår" strandstolhai er i den nordlige enden, og han og (trolig) familien driver også bar, matservering og massasje:-)

En ting det er mye av, er selgere, såkalte "Good Plies for you", med påfølgende "Madam", eller "Boss", ettersom hvem av oss som er "dum" nok til å kikke opp. De selger alt fra frukt, doughnuts, tepper, t-skjorter, sengetepper etc... Ofte er dette mennesker fra Myanmar (Burma)
I dag ble Gøran tilbydt hårbånd?? Du skal være god selger for å lure på en hårløs stakkar et hårbånd, men hun skal ha for forsøket:-)

Lunsj i dag spiste vi på strandresturanten, Merete sandvich og fries, Gøran pasta og reker. God mat til en meget hyggelig pris.

I dag var det også mye, og store bølger, som skylte alt mulig langt opp og forbi solsengene våre. Prøve lenge å få tatt bilde av ei sandkrabbe, men dette var ikke lett med en iPhone! Så fort jeg trykket/beveget meg litt, pilte den avsted fortere enn jeg klarte å se. På ett av bildene fikk jeg den...kan du se den?

Sola har virkelig gjort sitt i dag, vi har skrudd av lyset på rommet, og kan jammen skimte rødskjær fra sofaen;-)

Vi gikk inn til Sunprime (Ving sitt hotell) inne i Kamala for å spise middag i kveld. Koselig resturant, litt mere Thai enn Mariott sin. Prisene er ganske like, fra 150 bath for Thai-mat, til 450 bath for typisk vestlig mat, og midt i mellom for italiensk, som pasta og pizza. Merete valgte sistnevnte i dag, Pasta Carbonara, og Gøran en thairett som hverken var lett å uttale, eller huske navnet på. Iallefall var det reker/scampi med en mørk, kraftig saus, og ris til. Øl til maten; Singha for mor, Tiger for far:-) Tiger er et øl som har noe mer bitterhet enn Singha, ligner mer på Ringnes:-)
Og dessert, anbefalt av kokken; eple/rosiner innbakt og friter, med iskrem; yammi....

I morgen flytter vi inn til Patong, til noe mer livat plass enn Kamala.

God natt fra to (altfor) røde nordmenn i Thailand:-)


mandag 16. januar 2012

Vind og buffet

Utrolig avslappende dag på stranda; badet, solt oss, gått fra den ene enden til den andre, tatt et par Singha på Bob's Bar...

Mye bølger i dag, kjempemoro å se fruen kjemper seg utover:-)
Måtte redde mine utgåtte sandaler fra bølgene mange ganger...men de ender nok livet sitt her i Thailand! Skal på jakt etter nye i morgen. Fruen fikk shoppa seg litt ved bodene på stranda i dag; selvsagt noe lilla...

Lunsjen ble også i dag spist hos strandstol-haiene våre...alle tiders mat der. Ble "Fried Shrimp, Spicy" på meg, og "Ham and Cheese Sandwich" på mor.

Fikk også besøk av labrador som gikk frem og tilbake på stranda flere ganger.

I kveld har vi spist "Thai Buffet" på hotellet, etter først har kost oss med noen Mojitos i poolbaren....

Mye god Thai-mat på bordet; innbakte reker, satay (grillspyd med kylling, okse, purke eller fisk), diverse supper, curries, og et hav av utvalg på sauser. Måtte nesten ha bistand opp til rommet etterpå:-)
Fruen var noe mer edruelig med desserten i dag, forsynte seg bare en gang...utrolig...
Hadde jeg ikke vist bedre, hadde jeg veddet en hundrings på en graviditet godt ut i perioden, på rom 2317...og det kunne seg ut til at det var meg (GS) Tror ikke jeg lærer når det gjelder mat...

Kvelden avsluttes med Jaegermeister og Ouzo på rommet, god kveld og natt til dere hjemme!

GS