torsdag 7. februar 2013

To-dagers blogg...

Var litt endrede rammebetingelser her i går, så blogginga ble utsatt:-)

Som alltid; frokost i baren, M er vanemenneske, og bestiller alltid "Fried egg, both sides, toast, Orange juice and coffee"...G varierer mellom Fried egg, scrambled, eller poched...forøvrig ganske likt:-) Enkle mennesker, er vi.

I går kveld var vi ute i byen, og spiste pizza. Ingen av oss var særlig sultne, så vi nøyde oss led å dele en pizza. God restaurant, men når varmen var som i går, så er ikke matlysten der. Litt shopping ble det, gaver til ungen, og noen voksne:-)

Til lunsj i dag, spiste vi på en strandrestaurant. Spicy Curry with Shrimp, og Fried Nudel.

Naboen her leier ut scootere, samt har områdets bensinstasjon...her står bensin, påfylt i spritflasker, ved siden av bruskjøleren...! De har også klesvaskeri, massasjestudio, reiseselskap og utleie av rom. Kalles gjerne multiforetak, eller familieselskap.














tirsdag 5. februar 2013

Varmeste dagen hittil

Våknet kl, 0700 i dag, av et skikkelg rabalder. Hørte ut som om noen reiv ned deler av hotellet, men var bare en Harley som startet:-) De var også gjester her, fra Nederland, og skulle kjøre i tre uker, opp til, Chang Mai, og om Bangkok ned igjen. Høres ut som en fin ferie.

Dagen i dag har nok vært turens hittil varmeste dag, men en dypere rød farge på kroppen:-)
Vi har stort sett vært på stranda, men måtte "krype" til korset, og spise mat på McDonald, der det var kjølig...

Etter stranda, var det godt med en kald dusj, og litt slappe av-tid, før vi gikk inn i Patong sentrum, og spiste Sushi.
Noe shopping av gaver ble det også tid til, men litt vel mye turister, slik at du stort sett går og står i kø.

Stort sett alle syklene til Nicky er inne også, litt trangt i garasjen under rommet vårt.

Er sent på kveld her, og vi er slitne etter en lang dag. Har rotet over hele rommet, men håndklær og badetøy, og halvrå t-skjorter...rydding på gang...

Vi høres!













mandag 4. februar 2013

Mandag, varmt og rolig...

Kort dag i dag, stille og rolig på stranda, ligget under parasollen stort sett hele dagen, med avbrudd av lunsj; Club Sandwich og Fried Chicken med fries....skulle egentlig vært Shrimp, men gutten hadde ikke helt språkkunnskapene inne...
Satt under noen palmer, og sterk vind var det...slik at vi ventet ei kokosnøtt nårnsom helst rett i skallen:-)

Traff noen nordmenn og østerrikere som bor her fast store deler av året, og de kunne bekrefte at det pr dags dato er meget lite nordmenn/skandinaver i Phuket, og at det stort sett er mye turister fra Russland, samt de tidligere Sovjet-statene...
Skal man dra til Phuket i dag, anbefaler mange å dra til Surin Beach...noe stillere Strand, samt mindre turister. Patong er veldig styrt av prostitusjonsmiljøet rundt Bangla Road, men det er lite synlig slikt i den delen vi bor.

Vi har også blitt frarådet å dra til Pattaya, og Jomtien av samme grunn...
Vi drar dit de siste dagene av ferien, og skal enten avkrefte eller bekrefte dette. Det sies også at de samme områdene er minst 50% billigere...det stemmer ikke helt med det vi opplever når vi skal booke hotell...men vi gleder oss til å sjekke shoppingforholdene der oppe.

Kvelden ble rundet av i baren til Nicky, med broren hans som vennlig vert. Middagen besto i TomYang suppe til mor, og Green Curry til far...Traff noen nordmenn, som var innom for å se på hotellet, og som vi sa bekreftende til at det var verdt et besøk!
De som har vært, kommer alltid tilbake.

Kveldshilsen fra M&G















søndag 3. februar 2013

Søndag - hviledag?

Søndag er ikke hviledag i Thailand. Tror ikke det er noe som heter hviledag her. Satt ved frokostbordet i dag, selvsagt i baren, da det plutselig kom innom en Lamborghini...En bil som koster 35.000.000 baht her nede. Andre bilen av samme typen vi har sett her.

Gutta på verkstedet hadde bygd ferdig ennå en Harley, som skulle leveres til kunden i dag. En liten OCC, dette...

Lunsjen i dag ble nesten det samme for mor og far, Thaimat med ris...herlig!

Etter vi komm opp igjen fra stranda i dag, gikk vi bort til sentrum i Patong, og ned Bangla Road...kanskje ikke den mest anbefalte gata for alle. Nesten overfalt av alle som hadde noe å selge, og det manglet ikke på noe å selge...bryr seg ikke om det er mann eller kvinne de skal selge til, bare de kan selge noe...:-) Og der går familier med små barn...?
Thai er gode på å kopiere, det skal de ha...Angry Birds, har de kunne bruke til å selge blant annet stripping...da heter Angry Babes...de kaller det visning av modeller...

Vi fant en liten koselig restaurant, ICC, for å spise middag i dag. Indian Curry Club var navnet. God mat, og koselig stemning, takket være en serviceinnstilt familie som driver plassen. Yngste jenta var nok ikke eldre enn vår; fjorten, men like fullt i jobbe med å servere for gjester.
God mat var det også; M bestilte Chicken Tikka Masala, og G Tandoori Chicken...godt med kunne nok vært en anelse mer spicy for G...med øl og vann til maten, samt Papadum til forret, kom det hele på den nette sum av underkant av BHT 1000, inkludert tips...som tilsvarer under kr 200,-

Gikk etter på innom Jongceylon, et kjempestort kjøpesenter, der M fant seg noen fine øredobber å ha....og bestilte oss kaffe og iskaffe.

Avsluttet kvelden i baren hos Nicky, og ga Kai (bror til hotelleieren) en sixpack med skikkelig øl (Ringnes)...

Vi har det bra, tross en rar rosa farge... god natt til alle i Noreg:-)


















lørdag 2. februar 2013

Sol, strand og god mat

Starter som alltid med god frokost i baren hos Nicky.

Ruslet deretter ned til stranda, og fikk tildelt solsenga av gutta til fru Reiseklar:-) Har fått til en deal, slik at vi har samme plass hver dag. Lunsjen, den ble fortært samme plass som i går, sjappa bak stranda, god mat, mor bestilte Club Sandwich, far Panang, litt krydret tykk suppe, med kylling. God og svett i panna etter lunsjen...

Gikk inn til sentrum i kveld, for å shoppe litt, og for å kose oss med middag. Far fikk kjøpt et par Harley t-skjorter, mor en Hard Rock singlet, selvsagt lilla...
Plass for middag, fant vi en meksikansk restaurant i Beach Road, med takterasse. Begge kjøpte en Quesedilla, en med kylling, en surf&turf, biff og scampi. Smakte meget bra, og til dessert, en Mojito, den også vellaget.

Noe som er negativt, veldig mye mas om Tuk-Tuk, taxi, dresser etc...men slik skal det vel være...?

Imponert over hvordan de klarer å fikse strømmen her nede, tror ikke det å være elektriker her, er noen enkel jobb:-)


















fredag 1. februar 2013

2nd day - Patong

Måtte bare ha litt engelsk i overskriften...lite nordmenn (eller Skandinaver for den skyld), så språkkunnskapene blir skjerpet litt. Frokost i baren, kl 1000, litt på etterskudd med søvn, slik at frokosten ble litt senere enn vanlig.

Stranda i Patong er en naturlig del av dagen, så vi røsket med oss bøker, iPod'r og håndklær, og gikk ned etter frokost. Standard frokost på mor stekt egg med bacon (som gubben fikk overtatt), og omelett for far, begge med toast, juice og kaffe. Koselig å sitte i baren, småpratet med andre gjester, både bikere og fra mange andre kulturer.

Sola har tatt bra på kroppene i dag, men lys rosa er også en pen farge:-) Lunsjen ble inntatt ca 20 meter fra solsenga, i ei sjappe der de lokale spiser. Knallbra mat, M bestilte Fried Nudel Chicken (trolig en favoritt), men G måtte ha noe mer spicy; en Fried Chili with Chicken. Fruen valgte en drikk, som noen ikke klarer å skrive, men kan forklares med en rød boks, og hvit farge på skriften. Falt nok noen hakk ned på skalaen hos gubben da....men han valgte Lipton Ice Tea.

To cruiseskip har vært utenfor stranda i hele dag, med det Thailandske forsvarets Fregatt på slep. Nesten fullt på stranda, men konemor kommer godt overens med Beachboysa, så det ble en ordning for solsenga allikevel.

Middag i dag ble, nok en gang, i baren til Nicky; Pasta Carbonara på fruen, og Pizza Pha Nang på gubben...med tilhørende Singha og Carlsberg å drikke. Ja, vi holder oss til riktig bryggerikonsern, ja...om noe lurer...

En liten runde i baren (litt stille her i dag) før kvelden rundes av...ehhh....nei, litt tidlig; Ouzo og Jæger foran padd'n med oppdatering av diverse sosiale medier, inkludert chat med dattera...

I morgen går turen trolig til Kata Beach, prøve stranda der, og besøke noen barer og restauranter som er anbefalt...

Vi hører fra oss...M&G